2019. június 28., péntek

Papírvirág - Ammobium alatum SZÁRAZVIRÁGNAK IS! 20DB MAG - Jelenlegi ára: 350 Ft

Papírvirág
(Ammobium alatum)
SZÁRAZVIRÁGNAK IS!
GAZDAG VIRÁGZÁS!
IGÉNYTELEN!
A papírvirág (Ammobium alatum) Kelet-Ausztráliából származó egyéves termesztett növény, melyet Magyarországon főként szárított virágként hasznosítanak.   Eredeti élőhelyén füves, erdős területeken, utak mentén található meg. Körülbelül 50-60 cm magasra növő szára dúsan elágazó, bokros, felülete szürkés színű, bordázott.
A papírvirág levelei szintén gyapjasan szőrözöttek, hosszúkásak, épszélűek, tőlevélrózsában állnak. Virágai, ahogy a növény neve is jelzi, jellegzetes, 1-1, 5 cm nagyságú fészekvirágzatok, melyek papírszerű, fehér nyelves virágokból és középen sárga csövesvirágokból állnak. Termése barna színű, apró kaszat.
A papírvirág meleg, napsütötte helyen érzi jól magát, homokos, de nagy humusztartalmú, homoktalajon. Virágágyak, kiskertek kedvelt virága, de cserépbe balkonra is ültetik. A nyári hónapok folyamán virágzik, ilyenkor az elnyílott virágokat tanácsos mindig eltávolítani, hogy a növényt folyamatos nyílásra serkentsük.
A papírvirág az öntözésre és a talaj tápanyagtartalmára érzékeny. Palántaneveléssel szaporítható, áprilisi magvetést követően május második felében ültethetőek ki a növények végleges helyükre, 25 x 20 cm térállásra. Virágait nyílás előtt kell leszedni, amikor a papírvirág sárga középső része még nem, vagy csak éppen látható, majd csokrokba rendezve, felakasztva megszárítani. Száradás során tovább nyílnak a virágok, így éppen akkor kerülnek tökéletes állapotba, amikor teljesen megszáradtak. Vidám tavaszi koszorúk és színes, nyári csokrok kedves virága.
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékünket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egy levélben postázunk Önnek!

Jelenlegi ára: 350 Ft
Az aukció vége: 2019-07-19 17:36 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Beliebte Posts